הונדה וניסאן מנהלות שיחות על מיזוג

החברות הודיעו שהן מנהלות שיחות אך לא סיפקו פרטים או לוח זמנים לסיום ההסכם האפשרי. כמו כן, לא ברור איזו צורה עשויה לקחת השותפות הפוטנציאלית. ניקיי דיווחה לראשונה על המיזוג האפשרי ביום שלישי.

בהצהרה שפרסמו החברות ביום שלישי נאמר: "כפי שהוכרז במרץ, הונדה וניסאן בוחנות אפשרויות שונות לשיתוף פעולה עתידי תוך ניצול היתרונות של כל אחת. אם יהיו עדכונים, נעדכן את בעלי העניין בזמן המתאים."

הונדה וניסאן גם אישרו ל-CNN שמיצובישי משתתפת בשיחות המקדימות הללו, מה שמוסיף יצרנית רכב יפנית שלישית משמעותית למשוואה. מיצובישי לא הגיבה לבקשות לתגובה.

במרץ הודיעו הונדה וניסאן על שותפות בתחום הרכבים החשמליים, ובאוגוסט ציינו שישתפו פעולה בטכנולוגיות סוללות.

כמו יצרני רכב רבים שאינם מסין, שתי החברות התמודדו עם קשיים בשוק הסיני, שהיה פעם מבטיח והפך לשוק הרכב הגדול בעולם. הצרכנים הסינים פנו בעבר למותגים זרים, אך כיום נוטים יותר למותגים מקומיים הנתפסים כבעלי ערך רב יותר. בנוסף, הממשלה הסינית סיפקה תמריצים להאצת אימוץ רכבים חשמליים והיברידיים.

ניסאן התמודדה גם עם קשיים לאחר בריחתו של המנכ"ל הקודם שלה, קרלוס גוסן, מיפן למדינתו לבנון. גוסן נעצר בטוקיו בשנת 2018 בחשד למעילות פיננסיות וניסאן פיטרה אותו. גוסן הכחיש שוב ושוב את ההאשמות.

פיטוריו של קרלוס גוסן החלישו את הברית החזקה בין ניסאן, רנו ומיצובישי. רנו, שהייתה בעבר חלק מהברית הגדולה ביותר בעולם של יצרני רכב, צמצמה מאז באופן משמעותי את אחזקותיה בניסאן, מה שהחליש את היצרנית היפנית.

ניסאן דיווחה שהכנסותיה התפעוליות לתקופה שבין מרץ לספטמבר ירדו ב-90% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

בינתיים, הונדה, שגדולה פי חמישה מניסאן, מתמודדת גם היא עם אתגרים. החברה הודיעה שהיא מתכננת למכור רק רכבים עם אפס פליטות בשווקים הגדולים עד 2040. עם זאת, מחירי הדלק הנמוכים יחסית, תשתיות טעינה לא מספקות והתחרות הגוברת האטו את המעבר לרכבים חשמליים בארצות הברית ובאירופה.

סוכנות הידיעות הישראלית Israel News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp