מדהוסודאן: הראיה החזקה ביותר עד כה לקיום חיים מחוץ למערכת השמש שלנו

תצפיות טלסקופ החלל ג'יימס ווב על כוכב הלכת K2-18 b חושפות כנראה את טביעות האצבע הכימיות של שני חומרים שמוכרים בכדור הארץ כמופקים רק על ידי יצורים חיים.

זיהוי דימתיל סולפיד (DMS) ודימתיל דיסולפיד (DMDS) אינו מוכיח פעילות ביולוגית חוצנית, אך עשוי לקרב אותנו מאוד לתשובה לשאלה האם אנו לבד ביקום.

פרופ' ניקו מדהוסודאן מאוניברסיטת קיימברידג' שהוביל את המחקר אמר: "זו הראיה החזקה ביותר עד כה לפעילות ביולוגית אפשרית מעבר למערכת השמש. אנחנו נוקטים זהירות רבה. עלינו לשאול האם האות אמיתי ומה משמעותו. בעוד עשורים, ייתכן שנביט אחורה ונדע שזה היה הרגע שבו היקום החי נעשה נגיש. זה עשוי להיות נקודת מפנה במענה לשאלה הבסיסית – האם אנחנו לבד?"

K2-18 b, הנמצא בקבוצת הכוכבים אריה, הוא בעל מסה של פי 9 מכדור הארץ ופי 2.6 בגודלו, והוא מקיף ננס אדום קר שקטן מחצי מהשמש, באזור היכול להכיל חיים. כאשר טלסקופ האבל גילה אדי מים באטמוספירה שלו בשנת 2019, המדענים כינו אותו "העולם הידוע המתאים ביותר לחיים מחוץ למערכת השמש".

הממצאים שפורסמו בכתב העת The Astrophysical Journal Letters מצביעים על כך שרמות DMS ו-DMDS או שניהם גבוהות פי אלפים מאשר בכדור הארץ. החשיבות הסטטיסטית היא ברמת "שלוש סיגמא" (הסתברות מקרית של 0.3%), אך עדיין לא עומדת בסטנדרט הזהב של גילויים בפיזיקה.

מדהוסודאן סיכם: "ייתכן שקיימים תהליכים שאיננו מכירים אשר יוצרים את המולקולות האלו. אך אינני מכיר תהליך ידוע שיכול להסביר זאת ללא ביולוגיה."

סוכנות הידיעות הישראלית Israel News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp